Over Pater Pio

Pio van Pietrelcina ( Geboren in Pietrelcina, 25 mei 1887 – overleden in San Giovanni Rotondo, 23 september 1968) is de door gelovigen naam gegeven aan de Italiaanse pater. Zijn burgernaam was Francesco Forgione. De door velen vereerde Rooms-Katholieke Kapucijnerbroeder werd door de Kerk heilig verklaard in het jaar 2002.

Hoe groter uw lijden, hoe groter God’s liefde voor u.

Pater Pio had vanaf zijn vroege kinderjaren reeds mystieke ervaringen, die hij als heel gewoon ervoer. In 1903 trad hij in de Kapucijner Orde en in 1910 ontving hij zijn priesterwijding. Vanaf 1903 tot 1910 verbleef Pater Pio in Benevento maar vanwege zijn voortdurende slechte gezondheid werd hij in 1916 naar het bergachtige San Giovanni Rotondo verplaatst, waar hij zou blijven tot zijn dood in 1968.

Sta geen droefheid toe in uw ziel, want droefheid weerhoudt de Heilige Geest van vrij werken.”

Pater Pio werd door veel van zijn vereerders al tijdens zijn leven als een heilige gezien, hoewel kerkelijke autoriteiten dit probeerden tegen te gaan. Vele bedevaartgangers bezochten Pater Pio en regelmatig werden er wonderen gerapporteerd. De pater kon uren- tot dagenlang de biecht horen van de duizenden gelovigen uit de gehele wereld, ook in hun eigen taal. Tijdens het luisteren van hun biecht was hij zeer streng en ook in de kerk eiste hij van iedereen eerbied, zowel in houding als in kleding. Hij was heel langzaam en in zijn geest verzonken als hij de H. Mis opdroeg, die soms uren duurde.

“De Heilige Mis redt de wereld elke dag van de verdoemenis.”